Birkesaftkuren

Hotel Polaris tilbyder ophold hvor vi kombinerer et afslappende ophold med en kur som forbedrer helbredet. Kuren indebærer at man som supplemant til den normale kost, drikker 0,65 litter birkesaft dagligt.

Birkesaft virker forebyggende og forbedre immunsystemet, så normale infektionssygdomme undgås, og forbedrer desuden nyre- lever og lungefunktionen.

Kuren er velegnet til at fjerne skadelige affaldsstoffer fra kroppen, herunder klor som findes i drikkevandet, og i en række levnedsmidler. Sidstnævnte i form af en række konservationsmidle, samt kemikalier og smagforstærkende midler.

Især menensker med tendens til forkølelse, og med kroniske sygdomme herunder allergikkere og ældre mennesker, har gavn af behandlingen. Birkesaften forbedrenr stofskiftet, og giver enrgi og overskud.

Den birkesaft som Hotel Polaris køber , kommer fra en polsk producent og aftappes på traditionel måde, og uden brug af kunstgødning.

Det sker ved at man laver et ca 5 cm stort hul i birketræet. I dette placeres et rør, som saften saften løber igennem ned i en opsamlingsdunk. For at sikre en høj kvalitet tappes der maksimalt 3 litter saft pr træ, hvorefter hullet lukkes med en lille træprop, og behandles med salve til pleje af træsår.

Birkesaften filtreres og pastauriseres og tilsættes en anelse naturlig hindbærsaft.

Birketræets blade og blomster har også helbredende evner, og er specielt velegnet til personer med nyresten/nyregrus. Birkesaft har i mange århundreder været brugt til at fjerne affaldsstoffer fra kroppen og forebygge sten/grus i blære og urinveje. Den største fordel består i at birkesaften renser kroppens urinveje, og afhjælper vandladningsbesvær. Herudover kan birketræets svampe også bruges mod kræft. Det er videnskabeligt bevist at saften forbedrer immunitetssystemet. Birkesaften indeholder citronsyre, æblesyre, kalk, fosfor, kalium, magnesium, jern, gruppe b vitaminer, kobber og partikler af harpiks og garvebark. Den indeholder ligeledes mange mineralsalte, aminosyre mv. ,og skal derfor opbevares i køleskabet, og drikker senest dagen efter åbning. Saften må ikke udsættes for sollys. Det bedste resultat opnås hvis man drikker birkesaften dagligt i 2 uger. Vi anbefaler at man drikker 0,6 litter 3 pr.dg, dvs ca 0,25 l pr gang. Kuren kan med fordel gentages 2 gange om året, for at opbygge og vedligeholde den forebyggende effekt. NB ! Advarsel Man må ikke være i behandling med birkesaft samtidig med, at man spiser spinat, chokolade og rabarbarblade, fordi disse produkter indeholder mineraler/vitaminer som neutraliserer birkesaftens virkning. Hvis man er på kuren bør man ligeledes begrænse indtagelsen af røget mad, der indeholder mange konserveringsmidler.